Blogging time !.You want to Follow or go back Home.

Cara nak tingkatkan traffic blog anda .

As-Salam . What's up ? Harini nak kongsi bagaimana nak tingkatkan traffic di blog anda !. 



  1. Pertama sekali ialah korang kene la kaji SEO tips. SEO atau juga dikenali sebagai  Search Engine Optimizer atau Search Engine Optimizing ialah membuat contents dari portal, website, blog dikenali dan didata (diindeks) oleh search engine seperti Google, Yahoo, Bing, Lycos, dan search engine lainnya secara lebih optimal.
    Contoh : Kalau korang letak gambar, pastikan rename dulu, contoh, ramai orang akan search images di google. cth gambar cute love. so, korang rename la pada iamages yang korang nak upload tu. faham? 

    contoh: renamekan dengan keywords yang hits; iaitu yang ramai orang search. cth kpop and others :)

  2. Kedua, ialah backlinks. Tau apa backlink? ialah link jugak. dalam kandungan entry korang mesty ada link . Link kan ke entry yang lain of your blog post.

    contoh :<a href="LINK KORANG"></a>

    then letak la apa2 link pun..

    tapi entry korang jugak aww.

  3. Yang ketiga, korang daftar ke website di bawah :
    i.    PING.ORG
    ii.   APESAL.COM
    iii.  KARTIKEL
    iv.  
    OHBELOG
    v.   BLOGR
    vi.  GILAPING
    vii. 
    GUABLOG

  4. submit entry link korang kat website mereka. For sure ramai yang akan melawat nanti ! *bagai aur dengan tebing* tetiba hahhahaa

OKlah ,


Jom usha blog bloggers lain yang traffic meningkat / merocket jauh ke bulan !



memang wawwwwwwwww kan? =)

Untuk lebih banyak tips tingkatkan traffic atau tingkatkan earning nuffnang ke, boleh pergi sini http://www.jamaluddin.net/p/tips.html




stheart pun baru mula. baru belajar. so perlahan2.. :) take time jugak kan. so chillaxxxxxx :D