Blogging time !.You want to Follow or go back Home.

Resepi Simple Spaghetti Carbonara !

ASSALAMUALAIKUM. sobahannur ? hihi. Macamana uolss sihat tak? dah makan ? STHEARTT tengah makan spegetti cabonara ni .Ok hari ni nak share pasal resepi spaghetti carbonara. yummy ! :) STHEARTT buat simple simple je. Jom buat !




*sorry la, gambar hiasan je, yg stheartt buat xter upload, maklumla, handphone takd camera haha!


Bahan-bahan

  • marjerin
  • *bawang kecil (guna sebiji je sbb makan sorang )
  • *bawang putih (guna 1 biji jgk )
  • mayonis
  • keju
  • ayam kisar
  • daun pasley (i guna daun sup je, simple)
  • cream putih *xdepunxpe*
  • lada putih * tabur sikit lepas dah serve dalam pinggan * *xdepun xpe*
  • and last but not least SPAGHETTI (wajib ) haha
Simple kan bahannye?

CARA-CARA :

Untuk SPAGHETTI
  1. Masukkan spegetti kedalam periuk, renehkan. *jangan lupa masukkan sedikit minyak, marjerin pon boleh *
  2. Dah boleh angkat jika bila korang lempar1 helai, *helai ke pon? ngee * dia melekat kat periuk korang.
Untuk kuah carbonara
  1. First of all, kisar bahan bertanda (*) iaitu bawang kecil and putih.
  2. Panaskan kuali, and masukkan marjerin.
  3. Biarkan mendidih, masukkan bahan kisar.
  4. Then dah mendidih ? masukkan ayam kisar. kacau kacau.
  5. Maukkan sedikit mayonis.
  6. rasa macam x cukup kuah, masuk sedikit air. * jangan banyak sgt, xsedap nanti.
  7. then masukkan keju. kacau lagi.
  8. masukkan cream* kalau ada , kalauxde xpe*
  9. masukkan seditkit garam *secubit sikitt je ok ? 
  10. gula sikitt bagi rasa manis *sikit je ! boleh kata secubit jugak!
Then , serve la dulu spegetti ke dalam pinggan, then tuang kuah tadi. :) siapp! 

Selamat makan!  yummy! :) macammana dengan traffic korang? dah meningkat? kalau belum pergi ke cara nak tingkatkan traffic blog anda.